iPhone 7 Plus Battery & Lcd Replacement.

Ditulis pada : February 24, 2022

Battery lcd replacement.

Problem: Battery fast drain/Screen crack.

Solution: Tukar lcd n battery.

Battery cepat habis? Battery problem? Tengah buat kerja tiba-tiba phone mati n bila hidupkan battery drop giler padahal battery baru sahaja cas full. Tak sampai 40-50 minit battery drop cepat.

Hai. Harini kami nk share mengenai salah sorang customer kami yang menghadapi masalah terhadap phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone battery cepat habis n screen crack. Ia ada kata yang kekadang phone tu mati sendiri dan bila on battery drain drop lemah. Padahal baru caj full. Mengenai screen, ia tak sengaja phone jatuh crack. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar battery yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasan normal n boleh digunakan seperti biasa. Sebab battery health bawah 69% . Dan juga screen. Beliau setuju untuk tukar battery dan lcd baru.

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments