iPhone 6s Battery Replacement.

Ditulis pada : February 24, 2022

Battery replacement.

Problem: Battery cepat habis.

Solution: Tukar battery baru.

Battery cepat habis? Dah full cas pon sama battery tak tahan lama tak sampai 40-50minit battery drop lemah. Kekadang ia termati sendiri dan bila hidupkan battery tiba low walhal masih full cas tadi.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone beliau. Beliau datang kedai kami memberitahu yang phone battery cepat habis. Kekadang bila tengah buat kerja tengok video tiba-tiba termati sendiri dan battery drop lemah walhal battery masih banyak lagi. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar battery yang baru. Bila kami periksa, bacaan pada battery health bawah69%. Bacaan beliau 50%. Ini sebab battery beliau cepat habis dan boleh disebabkan juga beliau overchanger. So beliau bersetuju untuk tukar battery.

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments