iPhone 6s Lcd Replacement.

Ditulis pada : February 26, 2022

Lcd replacement.

Problem: Screen crack/blank.

Solution: Tukar lcd baru.

Screen crack? Tiba-tiba jadi blank no display. Tkde jatuh tkde crack tiba-tiba terjadi screen blank tapi bila di cas di call ada bunyi cuma tkde display.

Hi. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone tiba tiba blank tapi ada bunyi notification masuk tetapi tkde display. Takde crack tiba tiba screen blank. Beliau meminta untuk periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami test tukar lcd yang baru dan phone beliau hidup. Bila kami check lcd yang asal ada crack dalam. Kebiasaan crack dalam sebab jatuh walaupon screen luar tak crack. Kami cadangkan untuk tukar lcd yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa/normal. Beliau bersetuju.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer kami. Kami menasihati beliau supaya menggunakan dengan baik. Beliau sangat berpuas hati dengan service yang kami berikan dengan harga yang berpatutan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 .

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments