iPhone 7 Plus Repair Board Audio IC.

Ditulis pada : March 1, 2022

Repair board audio ic.

Problem: Call tak dengar suara, record tk function.

Solution: Repair board.

Common issue iphone 7 dengan 7 plus.

Memang selalu jadi kalau model iphone 7 dengan 7 plus. Common issue audio ic problem. Apa masalah dia adalah bila call orang, kita tak dapat nak dengar suara dia dan bila kita nk on speaker pon sama juga. Lagi satu try buat voice record/voice note tpi takboleh record “error”. Pening?

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau tiba tiba bila call orang tak dengar suara kita call. Bila nk record apa apa pon takboleh. Try voice record, voice message takboleh. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah.

Setelah kami periksa, kami akan test terlebih dahulu yang voice note phone. Test call pon sama juga. Kami cadangkan untuk repair board sebab common issue bagi iphone 7 dgn 7plus adalah board audio ic. Beliau bersetuju untuk repair board supaya ia boleh digunakan semula seperti biasa.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer kami. Kami menasihati beliau supaya menggunakan dengan baik. Beliau sangat berpuas hati dengan service yang kami berikan dengan harga yang berpatutan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 .

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments