iPhone 7 Battery Replacement.

Ditulis pada : March 3, 2022

Battery replacement.

Problem: Battery fast drain.

Solution: Battery cepat habis.

Battery problem? Battery cepat. Bila tengah buat kerja tiba tiba termati sendiri. Bila on kan battery terus drop lemah. Kekadang baru cas full, battery lemah hanya pakai tak sampai 40-50minit terus drop cepat.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang battery phone cepat habis. Kekadang bila main sekejap buat kerja battery dah low. Kekadang ia termati sendiri, bila on kan terus battery drop lemah. Beliau meminta untuk kami check jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami akan check battery health pada setting phone dan didapati battery health bawah 70%. Ini menyebabkan battery beliau cepat habis. Kami cadangkan untuk tukar battery yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Beliau bersetuju.

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments