Macbook Pro Upgrade SSD & Installation macOS.

Ditulis pada : January 10, 2022

Upgrade SSD.

Issue: OS Corrupt.

Macbook/laptop korang dah upgrade ke ssd? Atau masih pakai hard disk? Hemm tk slow ke sytems or starting bila on kan tu. Selain tu, kekadang issue os corrupt. SSD problem. Setiap masalah ada penyelesaian.

Hai. Harini kami nak share kongsi mengenai salah sorang customer kami yang menghadapi masalah terhadap phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang macbook beliau bila on keluar simbol bumi/tanda soal(?). Ia boleh jadi os problem atau ssd problem. Beliau ada bagitahu yang sebelum ni pernah terjadi sama juga terus format dan after that terus jadi balik. Beliau memninta kami untuk periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami didapati yang macbook beliau os curropt. Bila kami dengar apa yang beliau ceritakan, ia boleh jadi ssd yang problem. Apa yang kami cadangkan adalah tukar ssd yang baru sebab ssd yang asal tu membuat os tu corrupt. Dan beliau bersetuju.

Customer berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan dengan baik. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 .

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments