iPhone 6 Battery Replacement.

Ditulis pada : January 10, 2022

Battery replacement.

Problem: Battery cepat habis.

Solution: Tukar battery baru.

Battery cepat habis? Dah cas penuh pon, tak sampai 40minit battery cepat habis. Kekadang ada satu masa tu dia termati sendiri dan bila hidupkan balik battery terus low lemah padahal sebelum ia mati tu battery masih banyak lagi.

Hai. Harini kami nak share kongsi mengenai salah sorang customer kami yang menghadapi masalah terhadap phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang battery phone beliau cepat habis. Dah full cas still battery cepat habis. Beliau ada kata kekadang ia mati sendiri bila on kan battery terus low. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, apa yang kami perasan adalah battery health. Bacaan battery health beliau sudah keluar service (Bawah 60%). Ini menyebabkan battery beliau cepat drop. Apa yang kami sarankan ada untuk menukar battery yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa, dan beliau setuju.

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nurul Amallina Hassan

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *