Xiaomi Mix Battery Replacement.

Ditulis pada : August 30, 2021

Battery replacement.

Problem: Battery cepat habis (fast drain).

Solution: Tukar battery baru.

Battery problem? Battery cepat sangat habis. Bila main sekejap kekadang terus mati walhal battery masih ada. Bila hidupkan, battery “low”.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang customer kami yang menghadap masalah terhadap phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau ni kekadang mati sendiri dan battery cepat habis. Beliau mengatakan yang phone beliau ni walhal batteryy penuh tpi bila tersendiri mati terus jadi low.

Setelah kami periksa, kami sarankan untuk tukar battery untuk ia kembali seperti normal/biasa. Battery beliau cepat habis/ selalu mati disebabkan battery beliau rosak/problem. Beliau bersetuju untuk tukar battery.

Customer berpuas hati

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments