iPhone Xs Max Battery Replacement.

Ditulis pada : September 1, 2021

Battery replacement.

Problem: Battery problem (fast drain/battery rosak).

Solution: Tukar battery baru.

Battery problem? Battery cepat habis. Phone selalu mati, kekadang berlaku tak kira masa. Bila buat kerja, tiba-tiba termati sendiri dan bila dihidupkan battery terus drop lemah.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang customer kami yang menghadap masalah terhadap phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau battery problem. Kekadang ia termati sendiri dan battery cepat habis. Beliau meminta kami untuk periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, didapati battery beliau bermasalah. Battery rosak. Kami suggest untuk tukar battery yang baru untuk ia kembali seperti biasa dan normal. Dan beliau bersetuju.

Customer berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments