Samsung Note 10 Plus Repair Board (Display IC)

Ditulis pada : August 26, 2021

Repair board (Display IC).

Problem: Lcd blank (Ada notification on).

Solution: Repair board.

Lcd blank? Tiba-tiba sahaja screen terpadam dan blank terus. Try hidupkan pon still sama juga. Tapi bila cas ada bunyi masuk dan notification masuk? Tak tahu apa masalah dia.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang customer kami yang menghadapi masalah terhadap phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau tiba-tiba sahaja mati dan takboleh nak dihidupkan dan beliau ada kata, bila di cas ada bunyi masuk dan notification ada masuk sekali. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah diperiksa, kami suggestkan untuk tukar lcd terlebih dahulu untuk kami periksa jikalau ada masalah pada board. Bila kami tukar lcd yang baru pon still sama blank juga. So, kami cadangkan untuk repair board phone beli. Dan beliau bersetuju.

Customer berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer kami. Kami menasihati beliau supaya menggunakan dengan baik. Beliau sangat berpuas hati dengan service yang kami berikan dengan harga yang berpatutan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 .

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments