Macbook Pro Upgrade SSD And Installation MacOS.

Ditulis pada : August 13, 2021

Macbook upgrade ssd.

Problem: Starting slow (system slow).

Solution: Upgrade ke ssd.

Pernah tak alami pada macbook/laptop kotak bila nak starting macbook korang dia slow (system slow). Bila buka dia jadi lambat memakan masa untuk starting sahaja. Buntu?

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang customer kami yang menghadapi masalah terhadap macbook beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang macbook beliau ni slow bila buka. Beliau mengatakan bila nak starting macbook tu dia jadi slow dan bila buka mana mana fail pon still slow tunggu lama. Beliau meminta untuk kami check jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami suggest untuk upgrade hard disk beliau kepada SSD untuk macbook beliau lebih pantas/laju bila buka. Dan beliau bersetuju.

Customer berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan dengan baik. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 .

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments