iPhone X Battery Replacement

Ditulis pada : July 19, 2021

Problem : Battery cepat habis

Solution : Tukar battery yang baharu

Battery cepat sangat menurun. Nak pergi mana mana mesti kena standby powerbank.

Hai. Mengenai hari ini saya nak share tentang seorang customer kami ini datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau battery cepat habis. Apabila nak kemana-mana mesti membawa powerbank sekali.

Apabila kami periksa, battery health beliau menunjukkan perlu service. Kami cadangkan untuk menukar battery yang baharu supaya battery beliau kembali normal dan tiada masalah battery cepat menurun. Dan beliau bersetuju dengan cadangan kami.

Customer Berpuas Hati

Antara Tips Penjagaan Battery untuk tahan lebih lama:-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan
  • Elakkan emel yang kerap masuk.
  • Off Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Mematikan Auto-update pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah customer ni. Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 .

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments