iPhone 7 Battery Replacement

Ditulis pada : July 17, 2021

Problem: Battery Health keluar service

Solution: Tukar Battery yang baharu

Battery Health keluar servis menandakan yang battery anda perlu tukar untuk mendapatkan battery health mencapai 100%

Hai. Mengenai harini kami nak share masalah kerosakan yang dihadapi oleh salah seorang customer kami. Beliau mengadu kepada kami yang phone beliau battery cepat menurun dan perlu mengecas selalu.

Apabila kami periksa, battery health phone beliau bawah dari 79%. Kami cadangkan untuk menukar battery yang baharu. Selepas menukar battery tersebut phone beliau tidak lagi ada masalah battery cepat menurun dan battery health beliau mencapai 100%.

Customer Berpuas Hati

Antara Tips Penjagaan Battery untuk tahan lebih lama:-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan
  • Elakkan emel yang kerap masuk.
  • Off Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Mematikan Auto-update pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah customer ni. Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 .

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments