iPhone 7 Battery Replacement

Ditulis pada : July 9, 2021

Problem: Phone tak hidup

Solution: Tukar Battery yang baharu

Phone tiba tiba tak boleh hidup? Battery problem?

Hai. Mengenai harini kami nak share masalah kerosakan yang dihadapi oleh salah seorang customer kami. Beliau mengadu kepada kami yang phone beliau secara tiba tiba tidak boleh hidup. Tetapi beliau beritahu juga phone beliau ada masalah pada charging port. Kami sarankan untuk beliau datang ke kedai supaya kami boleh periksa lebih lanjut masalah phone tersebut.

Apabila kami periksa, phone beliau perlu menukar battery sahaja. Selepas menukar battery tersebut phone beliau dapat hidup semula dan masalah charging port kami hanya membersihkan sahaja habuk didalam port tersebut dan phone beliau kembali boleh charging semula seperti biasa.

Customer Berpuas Hati

Antara Tips Penjagaan Battery untuk tahan lebih lama:-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan
  • Elakkan emel yang kerap masuk.
  • Off Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Mematikan Auto-update pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah customer ni. Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 .

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments