Vivo Y17 Battery Replacement

Ditulis pada : July 8, 2021

Battery replacement.

Problem: Battery kembung

Solution: Tukar battery baru.

Battery problem? Battery selepas cas cepat sangat menurun dan phone cepat sangat panas?

Hai. Mengenai harini kami nak share masalah kerosakan yang dihadapi oleh salah seorang customer kami. Beliau datang ke kedai kami mengadu masalah yang phone beliau kembung dan battery cepat sangat habis jika tidak digunakan. Beliau meminta kami untuk periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar battery yang baharu untuk ia kembali seperti biasa. Dan beliau bersetuju.

Customer Berpuas Hati

Punca bateri phone cepat rosak. Antaranya ialah :-

  • Tidak mematikan aplikasi yang tidak digunakan
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah customer ni. Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments