Oppo R9s Battery Replacement.

Ditulis pada : July 2, 2021

Battery replacement.

Problem: Battery rosak.

Solution: Tukar battery baru.

Battery problem? Bila cas tak masuk masuk tapi bila cucuk charger hanya keluar simbol cas tapi takmasuk. Cuba kabel yang lain pon still sama.

Hai. Mengenai harini kami nak share masalah kerosakan yang dihadap oleh salah sorang customer kami. Beliau datang ke kedai kami mengadu yang phone beliau tiba-tiba mati walaupon battery masih ada. Bila cas hanya keluar simbol cas tetapi ia tak masuk. Beliau meminta kami untuk periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cuba untuk cas pon still sama juga. Bila tengok bacaan pada meter tiada bacaan. Kami cadangkan untuk tukar battery untuk ia kembali seperti biasa. Dan beliau bersetuju.

Customer berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments