iPhone 6 Repair Motherboard.

Ditulis pada : July 1, 2021

Repair motherboard.

Problem: Phone tak hidup.

Solution: Repair board.

Motherboard problem? Phone tak hidup? Bila cas tak masuk-masuk tiada perubahan. Sama juga bila tukar cable yang lain pon still tiada on dislay. First thing org akan kata ia battery or charging port yang problem. Oppss anda jangan tersilap.

Hai. Mengenai harini kami nak share masalah yang dihadapi oleh salah sorang customer kami. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau bermasalah. Beliau mengatakan yang bila cas tak masuk masuk dan takboleh nak hidupkan. Pada mulanya beliau anggap yang battery dengan charging port.

Setelah kami periksa, kami cuba untuk tukar battery tetapi masih tiada display. Bila kami periksa yang bacaan pada adapter meter ada bacaan. Didapati yang board beliau problem. Kami cadangkan untuk repair board untuk ia kembali seperti normal. Dan beliau bersetuju.

Customer berpuas hati.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments