iPhone 6 Battery Replacement.

Ditulis pada : June 30, 2021

Battery replacement.

Problem: Phone tak hidup (battery rosak).

Solution: Tukar battery baru.

Battery rosak? Bila cas masuk dan kekadang cepat habis. Bila phone tak hidup,boleh jadi pada battery atau pon board problem.

Hai. Mengenai harini kami nak share nak kongsi masalah yang dihadap oleh salah sorang custemor kami. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau bermasalah. Beliau memberitahu yang phone beliau ni tak boleh hidup dan cas takmasuk takde keluar display. Beliau meminta kami untuk periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, didapati battery beliau yang bermasalah. Bila kami check bacaan di meter adapter menunjukkan battery beliau tak normal dan kami cadangkan untuk tukar battery. Beliau bersetuju.

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments