Xiaomi Redmi C9 Lcd Replacement.

Ditulis pada : June 25, 2021

Lcd replacement.

Problem: Lcd crack.

Solution: Tukar lcd yang baru.

Lcd crack? Sesetengah issue begini kekadang lcd still function lagi dan sesetengah takboleh touch. Hanya screen crack/retak disebab jatuh atau lain. Ia juga tengok model apa dan ori atau tidak lcd yang dipakai untuk tukar glass sahaja.

Hai. Mengenai harini kami nak kongsi masalah yang dihadapi oleh salah sorang customer kami, phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau screen crack dibahagian bawah. Ada sebahagian screen crack teruk membolehkan jari terluka. Beliau meminta kami untuk tukarkan screen lcd yang baru.

Setelah kami periksa, lcd beliau tiada masalah dan untuk model ni tukar set lcd. Kami cadangkan untuk tukar lcd yang baru untuk ia seperti baru. Dan beliau bersetuju.

Lcd replacement.

Alhamdulillah customer berpuas hati dan seronok boleh mula balik pdpr anak mereka.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan dengan baik. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 .

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments