iPhone 6s Plus Repair Board(Touch ic) & Front Camera Replacement.

Ditulis pada : June 24, 2021

Front camera & repair board touch ic.

Problem: Lcd takboleh touch.

Solution: Repair board, tukar front camera.

Lcd problem? Tiba-tiba takboleh touch? Jatuh dan takboleh touch. sebahagian boleh touch. Kekadang boleh jadi jatuh dan lcd problem dan board juga boleh problem.

Hai. Mengenai harini kami nak share masalah salah sorang customer kami yang datang harini. Beliau datang ke kedai kami dan memberitahu yang phone beliau tiba tiba takboleh touch dan front camera beliau bermasalah. Beliau meminta kami untuk periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cuba untuk tukar lcd yang baru tetapi berapa minit kemudian still takboleh touch. Bila kami double check, kami mendapati yang board beliau problem. Board (touch ic). Kami sarankan untuk repair board dan mengambil masa 2 ke 3hari untuk kami test. Beliau bersetuju.

Custemor berpuas hati.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan dengan baik. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments