iPhone 7Plus Battery & Glass Replacement

Ditulis pada : June 22, 2021

Problem :

  1. Battery cepat drain
  2. Screen pecah tapi masih boleh touch

Solution :

  1. Tukar battery yang baharu
  2. Tukar glass

Hai. Hari ini kami nak share mengenai salah sorang customer kami. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau ada masalah dan meminta untuk periksa masalah pada phone tersebut.

Apabila kami periksa, masalah yang pertama ialah battery, battery health menunjukkan beliau battery perlu service. Jadi kami sarankan untuk menukar battery yang baharu supaya battery health beliau mencapai 100%. Dan beliau bersetuju.

Masalah kedua pula, Lcd beliau retak dan masih boleh touch lagi (berfungsi seperti biasa). Kami mencadangkan untuk menukar glass sahaja kerana Lcd beliau masih original. Beliau bersetuju.

Customer Berpuas Hati

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri dan phone tersebut dengan baik .Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments