iPhone 5S Home Button & Lcd Replacement

Ditulis pada : June 15, 2021

Home button & Lcd Replacement

Problem : 1. Lcd Crack

2. Home button tidak function

Solution: 1. Tukar Lcd yang baru

2. Tukar Home button yang lain

Hai. Pernah tak phone anda jatuh. Pada awanya hanya retak sedikit sahaja tapi makin kelamaan makin teruk pula jadinya. Sebenarnya lcd yang sudah crack sangat membahayakan diri tau boleh menyebabkan serpihan kaca termasuk dalam jari dan mungkin semasa anda bermain phone sambil baring serpihan kaca lcd juga boleh jatuh dan berkemungkinan boleh masuk dalam mata tanpa sempat kita mengelak tau.

Mengenai harini kami nak share cerita mengenai salah sorang customer kami yang datang ke kedai kami mengadu yang phone beliau bermasalah. Beliau memberitahu yang phone beliau terjatuh dan retak terus pada lcd. Beliau meminta kami untuk periksa phone tersebut jika ada masalah yang lain.

Setelah diperiksa, kami cadangkan untuk menukar lcd yang baru dan menukar home button. Home beliau tidak boleh function seperti biasa, jadi kami sarankan untuk menukar home button yang baru dan beliau amat bersetuju.

Customer sangat berpuas hati

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan lcd dan home button tersebut dengan baik. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments