Repair Motherboard iPhone 7plus.

Ditulis pada : May 21, 2021

Repair board.

Problem: Tak boleh on.

Solution: Repair board.

Masalah phone tak boleh hidup/on? Cuba cas tapi still tak on. Segelintir orang akan cakap yang sama ada bateri atau lcd yang rosak. Kekadang boleh jadi juga masalah tu tetapi kemungkinan juga boleh motherboard problem.

Hai. Mengenai harini, ada salah sorang customer kami datang ke kedai kami mengadu yang phone beliau masalah. Beliau memberitahu kami yang phone beliau ni tak boleh hidup bila tekan button on still no function tak hidup. Cuba cas pon still tak boleh. Beliau meminta kami untuk periksa sama ada masalah battery atau lain.

Setelah diperiksa, bateri beliau masih okay masih ada power. Kami cadangkan untuk repair board untuk hidupkan seperti normal. Kami akan test 1 hari untuk double check. Beliau bersetuju.

Customer berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya berhati-hati. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments