iPhone X Oled LCD Replacement

Ditulis pada : March 31, 2021

Oled LCD Replacement.

Problem: Screen tak hidup/keluar line hijau

Solution: Tukar lcd yang baru

Hai. Korang tahu tak pasal lcd ni. Kalau lcd korang tetiba blank and keluar line colour hijau bila hidupkan apa petandanya? Okay. Nak diceritakan, harini kami nak share story mengenai salah sorang customer kami yang datang ke kedai mengadu pada kami. Beliau mengadu yang phone beliau mulanya masuk air. Lepastu beliau cuba cuba untuk cas tapi on dan tiba tiba hilang terus blank. Dan beliau ada kata juga yang masa beliau on tu, ada keluar line colour hijau.

Beliau meminta kami untuk periksa sama ada problem pada board, bateri atau lcd. Bila kami periksa dan dengar apa masalah beliau, kami target yang lcd beliau problem sebab beliau ada kata yang lcd beliau ada keluar line colour hijau.

So, kami cadangkan untuk tukar lcd yang lama kepada yang baru untuk kembali normal dan beliau setuju.

Oled LCD Replacement iPhone X

Customer berpuas hati

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan lcd tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments