iPhone 6s Battery and on/off button replacement

Ditulis pada : March 31, 2021

Battery and button on/off replacement.

Problem: battery out service/ on off button rosak.

Solution: Tukar bateri dan ribbon button on off yang baru.

Hai. Phone korang pernah tak buat masalah asyik restart semula dan tetiba dia “ter” screenshoot sendiri. Dia lebih kurang button on off macam tak “function”. Nak jadikan cerita, harini kami nak share sedikit masalah dari customer kami harini beliau datang ke kedai kami mengadu yang phone beliau ni macam tak betul tetiba off sendiri restart sendiri.

So beliau meminta kami untuk periksa sekali lagi masalah yang beliau hadapi dan kami dapati phone beliau pada ribbon button on/off bermasalah. Jadi, kami sarankan untuk tukar yang lama kepada yang baru ribbon button on/off dan beliau bersetuju.

Dan kami juga cadangkan untuk tukar bateri phone beliau yang baru disebabkan service bateri phone beliau rendah. So kami tukar yang baru.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Customer berpuas hati

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments