iPhone 11 Pro Max LCD Replacement

Ditulis pada : April 1, 2021

Lcd Replacement iphone 11 pro max.

Problem: LCD Crack/Retak.

Solution: Tukar yang baru

Hai. Pernah jadi tak phone korang lcd retak ataupon crack. Mesti tk sedap mata bila pandangkan. Dan tiba-tiba dh jatuh crack lepastu takboleh hidup. Hemm parah tu. Hahh jangan risau kami bantu anda. Nak dijadikan cerita, kami nak share sedikit mengenai salah sorang customer kami ni datang ke kedai kami mengadu yang phone beliau jatuh.

Beliau memberitahu yang phone beliau lcd dia crack nak tukar baru. Dan beliau ada bagitahu juga yang beliau cuba untuk hidupkan tapi tak boleh. Beliau meminta kami untuk periksa dan kami dapati lcd beliau crack tkde display sebab katanya jatuh. Kami cadangkan kena tukar lcd yang baru dan beliau bersetuju.

Replacement lcd ip 11 pro max (crack)

Kami juga memberi sedikit tips untuk menjaga LCD. Antaranya ialah :-

 • Jangan menggunakan telefon pintar anda terlalu lama dan menyebabkan ianya panas. 
  – Contohnya : Menggunakan telefon pintar 3-4 jam tanpa henti. Hal ini untuk mengelakkan LCD anda mudah panas dan terbakar.
 • Membuat penukaran LCD jika diperlukan. 
  – Kebiasaannya, jika penggunaan telefon pintar sudah melebihi 2 tahun, keadaan LCD nya juga akan mengalami sedikit gangguan dan mengurangkan daya LCD tersebut. Justeru, anda perlu membuat penukaran LCD baru.
 • Elakkan daripada berlakunya perkara yang tidak diingini. 
  – Anda perlu mengelakkan telefon pintar anda daripada terjatuh, tercampak atau sebagainya bagi melindungi LCD tersebut.
 • Tekanan
  – Elakkan memberi tekanan kepada LCD telefon pintar anda sama ada sengaja atau tidak. Contohnya, terduduk dan memakai hard case pada telefon pintar anda.
 • Cahaya Matahari 
  – Elakkan daripada LCD telefon pintar anda terdedah kepada cahaya matahari ianya akan menyebabkan polarize pada LCD terbakar dan LCD akan bertukar kepada warna kuning.
 • Kain Lembut 
  – Anda digalakkan supaya membersihkan kaca hadapan LCD dengan menggunakan kain yang lembut supaya tiada kesan calar yang berlaku. Seeloknya menggunakan tisu basah.

Customer berpuas hati.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan lcd tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments