iPhone 6 Battery Replacement

Ditulis pada : April 1, 2021

Battery replacement iphone 6.

Problem: Phone selalu restart balik ulang-ulang kali.

Solution: Tukar bateri baru.

Hai. Nak tanya, phone korang pernah buat masalah tak tetiba phone korang ni jadi tak betul tak tentu arah asyik restart sendiri je. Kemungkinan juga ada masalah pada bateri. Harini ada customer ni datang ke kedai kami dan mengadu yang phone beliau ni problem asyik restart dan restart balik. Beliau meminta kami untuk periksa apa yang rosak. Dan kami dapati bateri beliau problem.

Kami cadangkan kepada beliau untuk tukar bateri yang lama ke yang baru dan beliau setuju untuk buat phone beliau kembali normal.

Battery replacement iphone 6.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Customer berpuas hati.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments