Repair Motherboard (U2 IC) iPhone 6

Ditulis pada : February 19, 2018
Repair Motherboard iPhone 6

Repair Motherboard (U2 IC) iPhone 6

Problem : Tak boleh cas

Brother ni datang kedai bagitahu yang iPhone 6 beliau cas tetapi tak masuk, beliau meminta kami periksa masalah iPhone beliau. Kami periksa pada mulanya kami berfikir bahawa plugin atau bateri beliau yang bermasalah kerana iPhone 6 beliau tidak hidup, jadi kami cuba tukarkan plugin dan bateri yang baru tetapi tiada perubahan juga. Kami dapati komponen pada board beliau iaitu U2 IC ada masalah. Jadi, kami cadangkan brother ni untuk repair U2 IC pada board supaya dapat digunakan seperti biasa.

Untuk pengetahuan anda semua, jika kerosakan pada board kami akan hantar ke makmal kami kerana di premis kami tiada alat ganti untuk membaiki segala kerosakan pada board anda. Beliau setuju untuk buat.

Selepas 3 hari, iPhone tersebut berjaya disiapkan oleh technician kami. Telefon tersebut kembali normal dan boleh digunakan seperti biasa. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

Kami memberi cadangan supaya beliau tukar bateri lama kepada yang baru kerana bateri beliau sudah kembung. Beliau setuju.

Terima kasih kerana percayakan service kami.

Ada masalah seperti di atas?

Jumpa kami.

MRFIX Johor Bahru

No 34-01 Jalan Padi Emas
1/7 Uda Business Centre
Bandar Baru Uda
Johor Bahru

Landmark : Atas Kauzs sederet Dominos
Operation Hours : 11am-10pm (Everyday Open)

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments