iPhone 7 Repair Board.

Ditulis pada : September 12, 2022

Repair board.

Problem: Cepat panas, fast drain(short)

Solution: Repair board.

Phone panas? Kekadang baru je sekejap pakai terasa panas. Kekadang ia termati sendiri bila panas lah amat. Battery pon buat ia jadi fast drain cepat habis.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone cepat sangat battery habis dan panas teramat. Kadang kadang dia panas tu battery terus drop banyak cepat habis. Bila panas tu, ada satu masa phone tiba tiba mati. Nak hidup kena plug in dengan charge. Bila on kan battery drop lemah. Beliau ada kata yang dah tukar battery pon sama juga panas dan battery cepat habis. Belia meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk repair board supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Ini menyebabkan ada short pada bahagian board beliau yang membuat phone cepat panas dan battery cepat drop. So, beliau bersetuju untuk repair board.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya berhati-hati menggunakannya. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments