Huawei Nova 2i Battery Replacement.

Ditulis pada : September 14, 2022

Battery replacement.

Problem: Batttery drain.

Solution: replace battery baru.

Masalah battery kembong? Battery fast drain. Kekadang bila buat kerja, battery cepat habis dan panas dan tiba tiba ia boleh termati sendiri bila on kan battery terus drop lemah.

Hi. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang battery phone beliau cepat habis dan selalu mati. Bila on kan kena cas sebb bila on tu battery lemah low. Beliau ada kata kalau 1hari tu nak cas phone 3-4 kali sbb battery cepat habis. Phone jadi cepat panas. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar battery yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Ini menyebabkan battery cepat rosak ada sentiasa cas sambil main phone. Cepat rosak dan panas. So, beliau bersetuju untuk tukar battery.

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments