Oppo F1s Battery Replacement.

Ditulis pada : September 15, 2022

Battery replacement.

Problem: Battery kembong.

Solution: Replace new battery.

Battery problem? Kembong cepat habis dan panas. Kekadang ia termati dan bila on battery lemah tkde battery.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone battery kembong dan cepat panas. Bila tengah pakai tu terasa panas n cepat battery turun. Bila perasan, lcd terangkat sikit nampak kembong battery. Beliau meminta untuk check dan tukar battery yang baru.

Setelah kami periksa, kami tukar battery seperti yang beliau ingin kan dan check hardware yang lain tiada masalah. Ini menyebabkan battery cepat kembong adalah kerap cas sambil main dan tidak pernah service.

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments