iPhone 6 Plus Lcd Replacement.

Ditulis pada : September 15, 2022

Lcd replacement.

Problem: Lcd crack.

Solution: Replace new lcd.

Lcd rosak? Screen crack pecah teruk. Tak boleh touch dan pada screen tu ada sebarang line colour dan black dot.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang screen phone beliau crack dan takboleh touch. Kekadang boleh touch kekadang takboleh touch. Pada screen ada line coolour seprti tv rosak. Akibat jatuh dari tempat tinggi atau terhempap. Beliiau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar lcd yang baru supaya ia boleh digunakan seprti biasa dan normal. Bila lcd or screen ada line atau sebarang black, kena tukar 1set lcd. So, beliau bersetuju untuk tukar lcd.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments