iPad Pro 11 (2018) Repair Board Ic Charging.

Ditulis pada : October 4, 2022

Repair board.

Problem: Tak boleh cas.

Solution: Repair board.

Phone/ipad problem? Tak boleh cas. Dah try cas pakai cable lain pon sama juga. Sekejap masuk, bila lama lama terus tk masuk.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang ipad tak boleh cas. Dah try cable lain pon sama juga tak masuk takde longgar. Beliau dah try bersihkan pada bahagian charging port pon sama juga takde perubahan. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk repair board ic charging supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Ada short pada bahagian ic charging yang menyebabkan tak boleh cas. So beliau bersetuju untuk repair board supaya ia boleh dicas dipakai seperti biasa.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments