iPad Pro 12.9 Repair Board (Short).

Ditulis pada : October 5, 2022

Repair board.

Problem: iPad tak hidup.

Solution: Repair board.

iPad tak boleh on? Tiba-tiba termati and try untuk hidupkan pon still sama tak boleh on. Kekadang blinking apple(seperti auto restart).

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang ipad tiba tiba mati and tak boleh hidup. Pada mulanya, ipad boleh guna macam biasa, tengah cas tiba-tiba ipad takhidup mati screen blank. Beliau try cas try on pon sama juga takboleh tak masuk tak on. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain yang boleh jadi.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk repair board supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Ini menyebabkan ada short pada board, ic short yang membuat tiba tiba mati. Bila cucuk ada power tapi drop. So beliau bersetuju untuk repair board supaya ia boleh pakai semula.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments