Samsung A30 Charging Port Replacement.

Ditulis pada : November 1, 2022

Charging port replacement.

Problem: Charging port terbakar/panas.

Solution: Replace new charging port.

Charging port problem, seperti panas? Kekadang panas dan tetiba keluar baru hangit. Terus tak boleh cas langsung. Dah tukar cable baru pon sama juga.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau panas dan cas tak masuk. Tukar cable yang baru pon still sama juga. Pada mulanya ia cas tak masuk dan panas. Lepastu bila lama kelamaan ia panas dan ada bau hangit. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar charging port yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Dia boleh jadi disebabkan maybe ada masuk air or something else yang membuat ia panas dan terbakar. So, beliau bersetuju untuk tukar charging yang baru.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments