Huawei Nova 2i Battery Replacement.

Ditulis pada : October 29, 2022

Battery replacement.

Problem: Battery fast drain/kembong.

Solution: Battery replacement.

Phone cepat panas, battery fast drain? Perasan bila tengok ada seperti kembong screen terangkat.

Hai. Harini kami nak kongsi mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone bermasalah dengan battery. Beliau ada kata kekadang bila phone panas battery cepat drop lemah. Pakai tak sampai beberapa yamjam battery cepat habis dan panas. 1-3kali cas dalam 1hari. Beliau mula perasan yang screen ada ternaik sedikit seperti perasan battery kembong. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar battery yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Ini boleh menyebabkan penggunaan battery yang terlalu lama, mengecas sambil main phone. So, beliau bersetuju untuk tukar battery yang baru.

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments