iPhone 6 Plus Lcd & Battery Replacement.

Ditulis pada : October 27, 2022

Lcd replacement.

Problem: Screen crack, Battery fast drain.

Solution: Replace lcd & battery.

Battery, lcd problem? Battery fast drain, screen crack. Phone jatuh screen terus crack, screen jadi seperti ghost touch tertekan sendiri.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone screen problem dan masa yang sama juga battery problem. Screen mulanya tak boleh touch dan kekadang boleh touch. Screen jugak ada crack dan pada bahagian crack tk boleh touch. Pada masa yang battery juga mula cepat habis dan menujukkan bacaan battery heath bawah 79%. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar lcd yang baru dan juga battery yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Bila screen tkboleh touch tu takboleh nak buat apa maybe ada jatuh or terhempap dgn kuat. Battery cepat habis or kembong boleh jadi sebab overcas atau cas sambil main phone. So, beliau bersetuju untuk tukar battery dan lcd.

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments