iPhone 11 Pro Lcd Replacement.

Ditulis pada : October 26, 2022

lcd replacement.

Problem: Screen/phone bengkok.

Solution: Replace screen.

Phone jatuh terduduk bengkok? Screen terangkat disebabkan ada bengkok pada bahagian atas bawah atau tengah. Boleh jadi.

Hi. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone screen problem. Ia tiada masalah, screen semua okay takde masalah boleh touch lagi. Cuma beliau ada kata yang screen ada bengkok pada bahagian atas yang membuat lcd ada ternaik renggang. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar lcd yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Jikalau, dipaksa lekat kan dgn gam sahaja adalah risiko boleh crack lcd rosak sebab lcd yang bengkok terangkat. So, beliau bersetuju untuk tukar lcd yang baru.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments