iPhone Xs Max Lcd Replacement.

Ditulis pada : September 28, 2022

Lcd replacement.

Problem: Screen blank, crack dalam.

Solution: Replace new lcd.

Phone jatuh screen tkde crack tetapi display dia jadi gelap. Bila call atau alarm bunyi phone tu hidup ada suara tpi display screen tk menyala, gelap.

Hi. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone screen gelap. Beliau ada kata yang phone hidup ada bunyi cuma screen tkde display tk keluar apa apa, gelap. Ada jatuh tetapi tkde crack, screen terus jadi gelap. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk replace lcd yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Ada jatuh dan ada crack dalam yang taknak. Screen cantik tkde crack cuma ada crack dalam. So, beliau bersetuju untuk tukar lcd.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments