Samsung J7 Pro Lcd Replacement.

Ditulis pada : September 27, 2022

Lcd replacement.

Problem: Lcd crack.

Solution: Replace new lcd.

Lcd crack? Screen pecah display jadi seperti tv rosak. Kekadang boleh touch, kekadang tak boleh touch dia jadi seperti ghost touch.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang screen phone beliau crack jatuh dan display masih boleh pakai lagi. Cuma pada display phone separuh hitan flickering dan separuh lagi okay boleh touch. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain. Screen masih okay dan tiada masalah hanya display ada hitam.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar lcd yang supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Ini menyebabkan hentakan jatuh atau terhempap screen crack dan display tak nampak. So, beliau bersetuju untuk replace lcd.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments