Xiaomi Mi 5s Battery Replacement.

Ditulis pada : September 26, 2022

Battery replacement.

Problem: Battery rosak/kembong.

Solution: Replace new battery.

Battery kembong? Battery fast drain cepat habis. Kekadang bila tengah buat kerja battery tiba tiba termati sendiri dan bila on kan balik battery drop lemah.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau ada masalah dengan battery. Battery cepat habis dan ada kelihatan kembong screen ternaik sedikit. Battery betul betul cepat habis drain bila tengah guna phone. Sentiasa nak cas sahaja. Beliau meminta kami periksa jikalua ada sebarang masalah yang lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan replace battery yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Ini menyebab battery sudah kembong, jilakau tidak tukar battery ia akan lagi kembong dan boleh merosakkan lcd. Yang lain tiada masalah/kerosakan. So, beliau bersetuju untuk tukar battery.

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments