iPhone 8 Plus Repair Board (ic charging).

Ditulis pada : August 26, 2022

Repair board.

Problem: Takboleh cas.

Solution: Repair board.

Phone tak boleh cas? Dah try cable lain pon sama juga tak masuk. Kekadang bila cas masuk n langar sikit terus tak masuk cas.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone tiba-tiba tak boleh nak charge. Bila try cable lain okay sekejap lepastu terus tak masuk langsung. Pada mulanya hanya longgar sahaja bila nak cas kena pintal sana sini. Sekarang nak cas terus takboleh tak masuk. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami try test dengan charging port yang baru pon still sama cas tak masuk. Bila check ic harging yang rosak. On board. Ada short pada ic charging yang membuat takboleh nak cas. Kami cadangkan untuk repair board supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. So. beliau bersetuju untuk repair board.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments