Samsung Note 10 Plus Battery Replacement.

Ditulis pada : August 25, 2022

Battery replacement.

Problem: Battery service.

Solution: Replace new battery.

Battery rosak? Atau kembong. Kekadang battery cepat habis walhal baru sahaja cas. Ada satu masa kekadang ia termati sendiri dan bila on tiba-tiba battery low, lemah.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone battery problem. Ia kekadang battery cepat sangat habis. Tengah buat kerja taklama kemudian tiba tiba termati sendiri dan panas. Bila on kan balik, battery drop lemah walhal sebelum mati tu battery masih banyak lagi. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar baterry yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Ini menyebabkan battery overcas menyebabkan battery cepat habis dan juga panas disebabkan cas sambil main phone. Battery tkde kembong. So beliau bersetuju untuk tukar battery baru.

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments