Redmi note 10 Pro Lcd Replacement.

Ditulis pada : June 7, 2022

Lcd replacement.

Problem: Screen problem. (Phone masuk air)

Solution: Replace new lcd.

Phone jatuh masuk air? Lcd tak hidup, screen blank. Bila try untuk hidupkan tpi screen blank tkde respon. Kekadang screen hidup tpi display tkde.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone masuk air dan tiba tiba screen tak boleh hidup. Pada mulanya screen hidup dan beberapa minit kemuadian terus takhidup. Try untuk hidup kan tpi tk hidup juga. Nak try cas tak berani. Ia terus tak hidup. Kebiasaannya bila phone masuk air keadaan phone 50-50. Apa yang kami buat, cuci dengan chemical terlebih dahulu untuk kesan jikalau ada rosak lain. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar lcd yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Ini sebab bila phone masuk air ada sesetengah part boleh rosak. Bila check power masih ada dan lcd tkde display. Beliau bersetuju untuk tukar lcd.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer kami. Kami menasihati beliau supaya menggunakan dengan baik. Beliau sangat berpuas hati dengan service yang kami berikan dengan harga yang berpatutan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 .

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments