Macbook Air Water Damage.

Ditulis pada : April 5, 2022

Water damage.

Problem: Masuk air.

Solution: Water damage.

Macbook terkena air atau air tumpah atas macbook/laptop? Tak boleh on. Try on kan pon takboleh. Air jatuh atas keyboard bila tengok balik terus tak boleh on.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap macbook. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang macbook masuk/terkena air. Air kosong. Beliau cuba untuk hidupkan tetapi tidak boleh. Air tumpah tidak kira banyak tetapi tumpah merecik ke bahagian keyboard. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk clean kan terlebih dahulu. Cuci kesan air. Water damage. Antara 50-50 untuk hidupkan. Sama ada ia boleh dihidupkan atau tidak. Beliau bersetuju untuk cleankan water damege macbook masuk air.

Custemor berpuas hati.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya berhati-hati. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nurul Amallina Hassan

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *