iPhone Xs Speaker, Volume & Glass Replacement.

Ditulis pada : April 1, 2022

Repair speaker.

Problem: Speaker rosak/riboon volume problem.

Solution: Replace speaker.

Speaker problem? Sound tak berapa jelas bila buka youtube. Sound pecah. Seperti ada suara mengganggu.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang iphone beliau jatuh crack. Pada masa yang sama, speaker bermasalah. Sound tak clear tak jelas bila dengar. Beliau juga ada mengatakan yang volume button tak boleh pakai. Takboleh nak tekan down and up. Ribbon dalam problem. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, yang pertama kami cadangkan untuk replace screen glass phone. Model ni boleh tukar glass screen masih boleh touch. Speaker dgn volume ribbon kami suggest untuk repair ganti baru. Ini sebab, ribbon volume loss dan speaker problem. Beliau bersetuju untuk repair glass dan juga volume ribbon.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer kami. Kami menasihati beliau supaya menggunakan dengan baik. Beliau sangat berpuas hati dengan service yang kami berikan dengan harga yang berpatutan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 .

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments