iPhone Xs Max Repair Board & Lcd Replacement.

Ditulis pada : March 28, 2022

Repair board.

Problem: Phone masuk air.

Solution: Repair board.

Phone jatuh? Masuk air terus tak hidup. Ada satu masa bila phone masuk air tapi masih hidup lagi tetapi pada screen display lcd ada tompok tompok colour kesan air masuk.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau jatuh masuk air. Lepas sahaja masuk air, terus phone tu takboleh hidup. Beliau ada cuba untuk hidupkan tapi tak boleh hidup cas takde masuk. Beliau meminta untuk kami check jikalau ada masalah yang lain jadi.

Setelah kami periksa, kami check pada bacaan power phone tiada bacaan dan bila check pada board ada kesan air dan karat. Kami cadangkan untuk repair board supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Kami juga cadangkan untuk tukar lcd yang baru sebab lcd yang asal rosak masuk air. Beliau bersetuju untuk repair board dan lcd.

Customer berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer kami. Kami menasihati beliau supaya menggunakan dengan baik. Beliau sangat berpuas hati dengan service yang kami berikan dengan harga yang berpatutan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 .

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments