Samsung S8 Battery Replacement.

Ditulis pada : March 28, 2022

Battery replacement.

Problem: Battery fast drain.

Solution: Tukar battery baru.

Battery problem? Fast drain/cepat habis. Bila buat kerja tak sampai 1jam battery low drop lagi. Kekadang bila tengah main game battery cepat je turun.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadap masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai memberitahu yang phone battery cepat habis. Kekadang tak sampai 1 jam battery dah low. Kekadang ia termati sendiri dan bila on kan terus battery drop lemah. Sampai nk buat kerja pon sambil cas. Beliau meminta untuk check jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar battery yang baru supaya ia boleh digunakan semula seperti biasa dan normal. Ini sebab battery yangasal cepat habis dan kalau dibiar lama akan kembong overcharge. Beliau bersetuju untuk tukar battery.

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments