Huawei Y9 Prime Water Damage.

Ditulis pada : March 30, 2022

Water damage.

Problem: Phone jatuh masuk air.

Solution: Water damage.

Phone masuk air? Atau terkena air hujan. Tak sedar jatuh dalam ai. Cepat-cepat angkat try rendam dalam beras. Ada masa phone boleh diselamatkan dan ada tkboleh diselamatkan.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang customer kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone masuk air. Jatuh dalam air. Dia terus daatang kedai untuk checkkan dan water damage. Phone masih hidup lagi cuma nak clearkan damage air masuk. Beliau juga meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami hanya cadangkan untuk clean kan pakai chemical cuci board sahaja untuk cleankan kesan air dan juga untuk memastikan board tak rosak/short. Beliau setuju untuk clean/cuci.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer kami. Kami menasihati beliau supaya menggunakan dengan baik. Beliau sangat berpuas hati dengan service yang kami berikan dengan harga yang berpatutan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 .

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments