iPhone Xs Battery Replacement.

Ditulis pada : February 3, 2022

Battery Replacement.

Problem: Battery cepat habis.

Solution: Tukar battery baru.

Battery problem? Battery cepat habis. Bila dah cas full, buat kerja tak sampai 30-40 minit terus battery low. Ada satu masa kekadang ia termati sendiri dan bila on kan battery terus drop.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang customer kami yang menghadapi masalah terhadap phone beliau. Beliau datang kedai kami memberitahu yang phone ada masalah battery cepat habis. Bila dah cas penuh, buat kerja tak sampai 40-60minit battery low drop terus. Beliau ada kata yang ada satu masa, ia tetiba mati dan bila dihidupkan balik terus drop lemah. Beliau meminta untuk periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar battery beliau yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Apa yang kami perasan adalah bacaan battery health beliau bawah 79% yang menyebabkan battery cepat habis.

Customer berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments